På Aktions Huset "Auktionskammaren Blidö" har vi, förutom säsongsauktioner och värdering av antikviteter, en upphandlingsenhet som ansvarar för inköp av antikviteter. Vi täcker ett stort område av konstverk som vi köper för våra egna samlingar.

 

Föremålets värde bestäms av dess unika egenskaper, elegans och skönhet. Vi arbetar för dem som vill sälja antikviteter, konst och samlarobjekt och vill göra detta med maximal komfort. Vi kommer absolut att hjälpa dig med identifiering av föremålets historiska värde och marknadsvärde. Det är ingen hemlighet att antikviteter ständigt ökar i värde.

På dagens marknad finns det ett stort antal återförsäljare som gör stora vinster på inköp och försäljning av antikviteter och som samtidigt erbjuder mycket låga inköpspriser. Det är därför vi försöker få dig att förstå det verkliga värdet på din egendom.

 

När du vänder dig till oss kan du alltid räkna med professionell bedömning och råd från ledande experter inom området. Vi samarbetar med välkända experter från ledande museer i Sverige för att kunna göra våra värderingar så korrekt som det är möjligt. Dessutom garanterar vi att försäljning av antikviteter kommer att vara helt riskfri med priser som motsvarar internationell prisstandard. Vårt företag erbjuder ett komplett utbud av tjänster, som inkluderar en värdering av föremål, utfärdande av följedokument för försäljning på världens mest berömda auktioner och mycket mer.

 

Vi köper in antikviteter i stora städer över hela Sverige: Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping, Västerås, Örebro, Helsingborg, Norrköping, Jönköping, Umeå, Lund, Borås, Eskilstuna, Gävle, Sundsvall, Halmstad, Södertälje, Karlstad, Växjö, Kristianstad, Mölndal, Luleå, Skellefteå, Kalmar, Karlskrona, Östersund, Varberg, Trollhättan, Falun, Örnsköldsvik, Uddevalla, Nyköping, Skövde, Borlänge, Lidingö, Landskrona, Trelleborg, Motala, Piteå, Enköping, Ängelholm, Alingsås, Lidköping, Sandviken, Karlskoga.

 

I mindre städer, i enskilda fall, arbetar vi individuellt. Det första vi gör är att vi ger en fullständig information om föremålets marknadsvärde och om resultat från föregående auktioner. Detta är viktigt eftersom medvetenhet om föremålets sanna värde ger ägarna möjlighet att undvika bedrägliga erbjudanden vid förvärv eller köp av antikviteter.

 

Vi skyddar dina intressen och garanterar total sekretess och efterlevnad av alla normer som motsvarar internationell standard.

 

Vi är verksamma inom följande områden:

 • Inköp av gamla och antika böcker.
 • Inköp av religiösa böcker, psalmböcker och Bibeln.
 • Inköp av gamla antika mynt, numismatik.
 • Inköp av gammalt porslin, keramik, antikt glas.
 • Inköp av målningar, antika och samtida tavlor, grafik.
 • Inköp av utmärkelser, gamla order och medaljer, utmärkelser från svenska armén och adel.
 • Inköp av ikoner, kors, kyrkogeråd, föremål avsedda för religiösa ändamål.
 • Inköpa av föremål tillverkade av brons och sten.
 • Inköp av smycken, antika klockor.
 • Inköp av 84 karats gammalt silver och guld.
 • Inköp av samlingsvapen.
 • Inköp av kameror och optiska aparater.
 

NEWSLETTER

Sign Up for Our Newsletter

Vi arbetar med dödsbon eller sterbhus både i Stockholms innerstad såsom Södermalm och Östermalm och också i Lidingö, Bromma, Nacka, Gustavsberg m.fl. Dessutom köper vi dödsbon i Örebro, Västeros, Uppsala, Nyköping och Södertälje.