Idag är det återigen populärt att samla antikviteter.

     Antikviteterna har blivit en lönsam investering.

     Antiksilver är uppdelad i två huvudkategorier: hushållsartiklar som är tillverkade av antiksilver och antiksilversmycken.

     Till skillnad från andra antikviteter, är silverartiklar utrustade med stämpel med plats och tid för tillverkning.

     Under inverkan av fosfor och vätesulfid i atmosfären, svartnar antiksilver i luften.

     Därför behöver silverartiklar specill skötsel som kan hjälpa dem att bevara skönhet och värde.

     Varje silverenhe bör tvättas separat i varmt tvålvatten. Därefter måste man tvätta bort tvål och torka produkten.  Låt inte silverföremål torka tillsammans eller i luften. Om du inte torkar gammalt bordssilver kan det leda till att det uppstår fläckar på detn  vilket kakomplicera poleringsprocessen.

     Innan polering måste man ta på vita bomullshandskar som skyddar mot repor från naglar.

     Det finns många olika krämer, pastor och vätskor för polering av antiksilver.Det går att endast använda medel avsedd för långvarig bruk. För varje ny artikel måste man använda en ren putsduk.

Med hjälp av en putsduk avlägsnar man polermedel vilket skapar extra glans. För att rengöra konvexa ytor kan man använda en tandborste. Efter rengöring ska silvertillbehör tvättas i tvålvatten för att ta bort resterande polermedel.

     Efter torkning, måste slå in varje objekt i papper som inte innehåller syror. Därefter ska man lägga allt i plastpåse samt lägga till ett paket med kvarts. På så sätt kommer ditt antiksilver förbli torrt och glänsande.

 

Vi köper antik stockholm

NEWSLETTER

Sign Up for Our Newsletter

Vi arbetar med dödsbon eller sterbhus både i Stockholms innerstad såsom Södermalm och Östermalm och också i Lidingö, Bromma, Nacka, Gustavsberg m.fl. Dessutom köper vi dödsbon i Örebro, Västeros, Uppsala, Nyköping och Södertälje.